Alergeni.

Notificare privind alergenii potențiali prezentați în produsele consumate în locația noastră.

În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 emis de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene la data de 25 octombrie 2011, FINE FOOD & MORE 76 S.R.L. abordează cu o mare responsabilitate chestiunea alergenilor potențiali care pot fi prezenți în produsele noastre.

Prin urmare, informațiile legate de posibilii alergeni sunt întotdeauna puse la dispoziția clienților noștri atunci când există semnale de posibile alergii sau când un preparat conține un număr semnificativ de astfel de substanțe.

Alergenii sunt proteine care pot declanșa o reacție exagerată a sistemului imunitar. În general, aceștia pot fi prezenți în produsele alimentare sub forma diferitelor aditivi, cum ar fi proteinele din soia, laptele sau glutenul, sau pot proveni din condimente precum piperul, boiaua sau semințele de țelină.

Potrivit Directivei 2000/13/CE emisă de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene la data de 20 martie 2000, alergenii din alimente pot fi încadrați în următoarele categorii:

  1. Cereale care conțin gluten (adică grâul, secară, orz, ovăz, grâu spelț, grâu mare sau hibrizii acestora) și produse derivate.
  2. Crustacee și produse derivate.
  3. Ouă și produse derivate.
  4. Pește și produse derivate.
  5. Arahide și produse derivate.
  6. Soia și produse derivate.
  7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză).
  8. Fructe cu coajă, precum migdalele (Amygdalus communis L.), alunele de pădure (Corylus avellana), nucile (Juglans regia), anacardele (Anacardium occidentale), nucile Pecan (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), nucile de Brazilia (Bertholletia excelsa), fisticul (Pistacia vera), nucile de macadamia și nucile de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate.
  9. Țelina și produse derivate.
  10. Muștarul și produsele derivate.
  11. Semințele de susan și produse derivate.
  12. Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.
  13. Lupinul și produsele derivate.
  14. Moluștele și produsele derivate.

În cazul în care sunteți afectat de vreo alergie, vă rugăm să cereți informații suplimentare înainte de a plasa comanda. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pentru orice întrebări suplimentare, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0784.975.208 sau prin e-mail la adresa contact@golazzo.ro.